Saturday, November 28, 2009

Laupäev, 28. november

10 päeva on siis viimasest postitusest möödunud, selle aja jooksul oleme linna peal ringi jalutanud ja uudistanud eluolu üpriski palju, sealhulgas lõppes keelekursus ning algas praktika, hetkel siis 4 päeva käinud praktikal. Esmamulje oli muidugi üpriski halb sellest restoranist: väike koht, vägagi räpane köök (kööginurgas seisis kast hallitanud kuklitega), suhteliselt kiviaegne tehnika (ahi, mis on pärit 80ndatest) jne.
Kuigi esmamulje oli üpriski halb, juurde lisas veel see, et väljas reklaamplakati peal oli kirjas "Bar&Pizzeria", mis ajas küllaltki närvi, sest Eestis olles hoiatas Monaco peakokk Oleg Alasi mind pitsategemise eest, sest sellist asja võib ka Eestis olles õppida ja praktiseerida, Itaalias võiks ikkagi midagi õppida ka. Kannatasin siis paar päeva ära ning suhtumine sellesse kohta muutus absoluutselt, kokad ja töötajad on vägagi sõbralikud, kuigi keegi ei oska ühtegi keelt peale Itaalia keele, seetõttu käib suhtlemine käte ja jalgadega ning keelekursus tuleb suhteliselt abiks ka. Pitsategemist seal siiani näinud pole, kuigi on olemas korralik pitsaahi, võibolla pole lihtsalt ajastus kõige õigem, sest olen kuulnud ütlusi et Itaallased ei söö enne kella 6 õhtul pitsat. Nendel hommikustel tundidel, mil ma seal olen, saame ette valmistada erinevaid toite, abistada a la carte'ga jne, tavaliseks on juba saanud see, et hommikul sinna minnes teen 2 kooki valmis, võibolla küpsiseid, hakin erinevaid köögivilju, kell 11.30 on tavaliselt lõunasöök, peale seda algab suhteliselt igav aeg meie (minu ja Romani) jaoks, kuna siis tuleb a la carte pool, 12.00-14.00 on restoran väliskülalistele avatud, tellimusi tuleb üpriski palju ja meil ei jäägi muud üle, kui ainult vaadata kuidas teised kokad sahmivad, kuna meid veel eriti ei lasta pliitide ligi. Täna oligi esimene kord, kui me saime üldse panni käes hoida ja pastat segada kastmega (siinkandis ei kasutada kulpe, kahvleid jms riistu toidu segamiseks pannil, vaid loobitakse toitu õhku panni abil), algus oli küllaltki robustne ja harjumatu, aga peale paarikümmet pannitäit hakkas asi juba sujuma, loodetavasti hakkame varsti ise tellimusi vastu võtma ja neid väljastama. Homme on siis vaba päev, saab puhata esmaspäeval San Marinosse, aga sellest kirjutan juba siis.

No comments:

Post a Comment